۲۴ فروردین ۱۳۹۸
فروردین ۲۴, ۱۳۹۸

همه چیز درباره خواص ذرت و فواید آن

فروردین ۲۴, ۱۳۹۸ ۰ دیدگاه

همه چیز درباره خواص ذرت و فواید آن

پیشگیری و کمک به درمان کاهش حافظه، تقویت استخوانها و کاهش دردهای روماتیسمی از خواص ذرت (Maize) است. در ادامه با سایر خواص ذرت آشنا شوید.

 

ذرت که در فارسی به آن بلال نیز گفته میشود، منبع خوبی برای تامین ویتامینهای مهم و ضروری بدن نظیر ویتامین ب۱، ویتامین ب۵، ویتامین ث، ویتامین آ و عناصر معدنی ضروری فسفر، منگنز و منیزیم است. از دیگر مواد اصلی و موثر موجود در گیاه ذرت یک نوع کارتنوئید نارنجی مایل به قرمز به نام بتا کریپتوگراتین، پل فنولها، استرول و … است.

ذرت بعد از گندم و برنج مهمترین ماده غذایی بشر است و دانه های آن و روغن تهیه شده از این دانه ها منبع تامین کننده نیازهای غذایی مردم در سراسر جهان است. علاوه بر آن مو یا تارهای میوه (cornsilk) و گرده آن نیز خوردنی بوده و بیشتر مصرف طبی دارد. برای آشنایی بیشتر با خواص ذرت، ارزش غذایی و فواید درمانی آن با ما همراه باشید.

ارزش غذایی ذرت

ذرت جزو غذاهای اصلی در بسیاری از کشورها به حساب می آید. این گیاه مفید و پرخاصیت کالری لازم برای سوخت و ساز بدن را فراهم نموده و همانطور که ذکر گردید حاوی انواع ویتامین ها و مواد مورد نیاز بدن است.

ذرت گیاهی یکساله با گونه ها و رنگهای بسیار متفاوت از شیری تا قرمز و سیاه است و نژادهای متعددی دارد و براساس ویژگی های آن به انواع ذرت بو داده، ذرت سفت، ذرت دندان اسبی، ذرت شیری یا نرم، ذرت شیرین و ذزت مومی تقسیم میگردد. از خواص ذرت که ارزش غذایی و فواید درمانی فوق العاده‌ای به آن بخشیده ، ترکیبات شیمیایی به نام فیتوکمیکال ها است که بطور طبیعی در گیاهان بوجود می‌آیند و در برابر تعدادی از بیماری‌های مزمن از بدن محافظت می کند. همچنین مواد آنتی اکسیدان موجود در ذرت نیز به عنوان عوامل ضد سرطان عمل کرده، در مبارزه با تومورهایی که منجر به سرطان سینه و کبد می شوند موثر است و از بیماری آلزایمر جلوگیری می کنند.

خواص ذرت (بلال) و فواید آن

طبع ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است. خواص ذرت بسیار گسترده بوده مهمترین خاصیت این گیاه بر اساس بخشهای مورد استفاده به شرح زیر است:

خواص درمانی دانه‌های ذرت

آنتی اکسیدان و ضد سرطان به ویژه سرطان ریه
مدر
ضد ویروس
التیام دهنده و کاهش دهنده دردهای روماتیسمی
محرک و مقوی
پیشگیری و کمک به درمان کاهش حافظه

خواص درمانی کاکل ذرت (مو یا تارهای تازه ذرت)

مدر
ضد میکروب
کاهنده قند خون
کاهش فشار خون
کمک به درمان زردی
رفع عفونت مثانه

خواص درمانی گرده ذرت

محرک
اشتها آور (درمان بی اشتهایی و ضعف)
ضد تومور
درمان بزرگی خوش‌خیم پروستات

سایر خواص ذرت (فواید و موارد مصرف)

از جمله خواص ذرت بو داده حفظ جوانی و مبارزه با پیری است.
مصرف متعادل دانه های ذرت در کنترل دیابت و فشار خون بالا به دلیل حضور فتوکمیکال فنلی موثر می باشد.
کاهش اختلالات قلبی، پیشگیری از تصلب شرایین و کاهش رادیکال‌های آزاداز مهمترین خواص روغن تهیه شده از دانه‌های ذرت است.
خواص ذرت همچنین در پیشگیری از کم خونی که بدلیل کمبود ویتامین ها در بدن روی می دهد موثر می باشد. همچنین ذرت حاوی آهن و اسید فولیک فراوان بوده که برای زنان باردار بسیار مفید است.
فیبر محلول در دانه‌های ذرت میتواند به حفظ سلامت و تقویت استخوان‌ها به خصوص در زنانسرعت ببخشد.
از دیگر خواص ذرت، پیشگیری از بیماری های گوارشی مثل یبوست، بواسیر، و همچنین سرطان روده بزرگ است.

مضرات ذرت (توصیه های پزشکی و موارد منع مصرف)

هر چند خواص ذرت بیشمار می باشد، اما برخی افراد ممکن است به ذرت و ترکیبات آن حساسیت داشته باشند. مصرف ذرت در برخی افراد جوش های ریز، ورم مخاط غشایی و حالت تهوع ایجاد میکند.
کشیدن تارهای خشک شده ذرت یا همان موهای کاکل ذرت به صورت سیگار میتواند موجب تخدیر و تحریک مغز شده و بایستی از آن اجتناب نمود.
کربوهیدرات موجود در دانه‌های ذرت باعث افزایش قند خون شده و بدین دلیل افراد مبتلا به دیابت باید در مصرف آن احتیاط کنند.
ترکیبات موجود در بخشهای مختلف گیاه ذرت با بسیاری از داروها تداخل داشته، به ویژه افراد مصرف کننده داروهای قلبی بایستی از زیاده روی در مصرف تارهای ذرت خودداری کنند.
به طورکلی زیاده روی در مصرف ذرت به دلیل میزان بالای نشاسته میتواند منجر به چاقی شده، همچنین نشاسته موجود در آن ممکن است باعث احساس خواب آلودگی، نفخ، گاز معده، درد معده و سوء هاضمه گردد.