۰۸ فروردین ۱۳۹۹
فروردین ۸, ۱۳۹۹

آیا می توان از سس مایونز در دوران بارداری استفاده کرد؟

فروردین ۸, ۱۳۹۹ ۰ دیدگاه

آیا می توان از سس مایونز در دوران بارداری استفاده کرد؟

مایونز یکی از دلپذیرترین غذاهایی است که امروز استفاده فراوانی دارد. می توانید آن را به بسیاری از دستور های پخت اضافه کنید، و یا همانطور که هست استفاده کنید. با این حال بارداری زمانی است که باید بیش از همیشه مراقب آنچه می خورید و کارهایی که می کنید باشید چون روی سلامت خود و کودکتان تاثیر مستقیم دارد.

اگر باردار هستید و مایونز نیز دوست دارید و می خواهید بدانید که خوردنش در طول بارداری مشکل دارد یا خیر به خواندن این مقاله ادامه دهید.

مایونز یکی از سس های بسیار شایع است و می گویند که اساسا از تخم مرغ ساخته می شود. اما دستورهای بدون تخم مرغش نیز موجود است. این سس غلیظ و خامه ای است و رنگش بین زرد و سفید است. علاوه بر روغن، حاوی آب لیمو یا سرکه نیز هست.

در برخی کشورها مایونز بر اساس ذائقه مردم محلی طعمی متفاوت نیز دارد. مثلا در فرانسه که سس هایی به نام خود دارد در مواد اولیه خردل نیز استفاده می شود. وقتی خردل یکی از مواد تشکیل دهنده باشد طعم سس مایونز به کل تغییر می کند و چیز دیگری می شود. در کشورهایی نظیر ایتالیا، پرتغال و اسپانیا نیز در مواد اولیه از روغن زیتون استفاده می کنند.

برنامه تغذیه بارداری
در طول بارداری به شدت در خطر ابتلا به عفونت ها هستید، مخصوصا زمانی که سیستم ایمنی بدنتان ضعیف می شود. شایع ترین نسخه های مایونز حاوی تخم مرغ خام یا نیمه پخته هستند، این یعنی به شدت در معرض باکتری های خطرناک قرار می گیرید، مانند سالمونلا، که می تواند روی روده تاثیر بگذارد و منجر به مسمومیت شدید غذایی شود. سالامونلا می تواند داخل و خارج تخم مرغ زندگی کند، و توسط چشم های غیر مسلح قابل مشاهده نیست. از این رو، به شدت در خطر ابتلا به عفونت قرار می گیرید. این یک قانون است، در طول بارداری از محصولات حاوی تخم مرغ پرهیز کنید.

برای اینکه مطمئن شوید غذا خوردن تان باعث آسیب رساندن به خودتان یا جنین تان نشود، بهتر است از غذاهایی که حاوی تخم مرغ هستند پرهیز کنید. اگر همچنان نمی دانید که در طول بارداری چه چیزی باید بخورید، یا از چه چیزی باید پرهیز کنید و اصلا محصولات حای تخم مرغ چه چیزهایی هستند، با یک بررسی سریع کمکتان می کنیم:

• عبارت محصولات حاوی تخم مرغ در بیشتر موارد شامل تخم مرغ هایی می شود که از پوسته ی خود بیرون آورده شده اند تا در فرآیند تولید یک محصول به کار بروند، می شود.

• وقتی محصولات حاوی تخم مرغ فرآوری می شوند، چندین روش برای این کار وجود دارد از جمله شکستن تخم مرغ ها، فیلتر کردن تخم مرغ ها، میکس و تثبیت تخم مرغ ها، ترکیب و پاستوریزه کردن، سرد و فریز کردن و در پایان خشک و بسته بندی کردن آنها.

آیا یک سس مایونز ساده خانگی هم می تواند حاوی سالمونلا باشد؟
همانطور که گفته شد مایونزهایی که با تخم مرغ درست می شوند ممکن است یکی از اصلی ترین علل مسمومیت یعنی سالمونلا و دیگر عفونت ها را به همراه داشته باشد. برای اینکه درک بهتری از سالمونلایی که در تخم مرغ پیدا می شود بدست بیاورید، محققان تحقیقی انجام داده اند. این هم چگونگی انجام این تحقیق و نتیجه بدست آمده:

• برای این تحقیق خاص، محققان می خواستند الگوهای سالمونلا را بررسی کنند، و متوجه شوند که چگونه می تواند روی سس مایونز خانگی تاثیر بگذارد. مایونزهایی که این محققان بررسی کردند حاوی مواد نگهدارنده شیمیایی بودند، و بعضی از آنها نیز هیچ ماده نگهدارنده ای نداشتند.

• محققان ابتدا به زرده های تخم مرغ انواع مختلف سالمونلا را تلفیق کردند، سپس با همان زرده ها مایونز درست کردند. در مایونزهایی که سالمونلا داشت همچنین دو، سه، و چهار قاشق سرکه یا آب لیمو نیز ریخته شد. در ۱۵ روزبعدی، محققان مرتب در حال نمونه گیری در چهار درجه سانتی گراد بودند. سالمونلا در مایونزهایی که در آنها سرکه به کار رفته بود نسبت به آنهایی که آب لیمو داشتند رشد بیشتری داشت.

• محققان در نهایت به این نتیجه رسیدند که سالمونلا حتی بعد از ساخته شدن مایونز نیز می تواند دوام بیاورد.